1 september 2021
18:00

Grums IK

Referat: Säffle SK 2 - Grums IK

Grums fortsätter att rada upp segrar. Det blev 5-0 (3-0) på Sporthälla mot ett ungdomligt hemmalag.
Grums höll matchen i ett järngrepp under första halvlek, man uppträdde med ett självförtroende som bara en topplacering i serien ger. Säffle är ett spelande lag, det passar GIK bra och det blev en bra resa mot halvtidsledningen, 3-0.
Redan efter 6 minuter var ledningsmålet nära. Jonas Olsson kom högst på en hörna, ribban räddade Säffle den gången.
Efter 9 minuter kom dock 1-0. Merivan Waysi gavs fri lejs på högerkanten, skottet räddades av målvakten, men Filip Jansson var först på returen. I efterdyningarna av en hörna kom 2-0. Inlägget från bastian Rojas Diaz nickades behärskat i nät av Petter Gunnarsson, mittbacken som dröjt sig kvar i anfallet.
Ett upplopp på vänsterkanten av Filip Jansson ändade i ett inspel som ramlade ned framför fötterna på Sebastian Lundqvist som från nära håll stötte in 3-0.
En halvlek kvar, men så klart var det avgjort.
Men Grums fina spel kom av sig. Den självklara överlägsenheten från första halvlek förbyttes i ett avslaget spel, gränsande till nonchalans. Grums spelare kompenserade inte för den sträva gräsmattan, det blev allt för många felpass på egen planhalva och Säffle kliver fram och gör en helt jämn spelmässig insats i halvleken.
Men målen, de gjorde serieledarna. Och det var vackra fullträffar.
Adam Jansson dundrade upp bollen i nättaket till 4-0. Inhopparna ordnade 5-0. Robin Frisell stack på djupet i straffområdet och inspelet skickade David Klarén upp i krysset.
Säffle bästa chans till reducering var när kanptenen Markus Håkansson drog iväg iväg ett bra långskott som tog i överkanten på ribban.
Som sagt: Grums gör en utmärkt första halvlek, tappar koncentrationen i andra. Men sammanfattningsvis står man där med 5-0 på bortaplan mot ett lag från övre halvan, och med fem olika målskyttar.
Nu är det 10 dagar till nästa match, hemma mot Forshaga, det ojämnaste av alla lag som bevisligen kan slå alla, men även tappa oväntat.
Laget: Erik Lönn - Merivan Waysi, Jonas Olsson, Petter Gunnarsson, Andreas Ragnarsson - Bastian Rojas Diaz, Damir Horvat (ut 60), Elim Thodal - Adam Jansson (ut 64), Filip Jansson - Sebastian Lundqvist - Jerker Westberg, David Klarén (in 60), Robin Frisell (in 64), Niklas Andersson, Pablo Torrijos Munos.